اجريت هذه الدراسة علي عدد 75 عينة شاورمة قبل الطهي وبعد الطهي وقبل اضافة السلطات وبعد الطهي بعد اضافة السلطات بواقع 25 عينة من كل نوع وجد ان 21 (84%) وصفر و 17(68%) من عينات الشاورمة الطازجة والشاورمة المطهية قبل اضافة السلطات والشاورمة المطهية بعد اضافة السلطات علي الترتيب ملوثة بالخمائر وكان متوسط العدد الكلي للخمائر كالاتي 5.3*10 وصفر و 3.6*10 جرام علي الترتيب وتم عزل الخمائر الممرضه.
ملخص: A total 75 samples of raw, cooked shawerma before and after addition of salad (25 of each) were examined of or contamination of pathogenic yeasts. The incidence of yeast contaminated samples was 21 (84%), zero, and 17 (68%), while the mean value of total yeast count! gram showerma was 5.3 x 104, zero and 3.6 x 103 for raw, cooked shawerma before addition of salad and cooked shawerma after addition of salad samples, respectively. The pathogenic yeasts isolated were Cryptococcus neoformans, Cryptococcus albidus, Trichosporon |